Onze missie en visie

Bio Brass heeft als doel zo efficiënt mogelijk te verbinden binnen de voedselketen en dit te combineren met rust, ruimte en afwisseling in de teelt. Deze combinatie maakt het mogelijk dat steeds meer mensen kunnen genieten van mooie, gezonde, betaalbare, maar bovenal lekkere biologische groenten.

Wat we doen

Telen

Bio Brass verzorgt binnen een ruime teeltrotatie met andere gewassen, de teelt van bloemkool, broccoli, overige koolsoorten, bleekselderij, pastinaak en diverse slasoorten. De schaal waarop en specialisatie waarmee dit gebeurt, is mogelijk door een unieke samenwerking tussen de aangesloten grondpartners.

Korte keten

Duurzaamheid gaat verder dan alleen biologische teelt en een goed afgestemde keten vormt de basis voor een logisch vervolg. Onze producten worden veelal op het teeltbedrijf bewerkt en verpakt, waar mogelijk al op het land tijdens de oogst. Hiermee worden onnodige kosten voorkomen, is het product minder lang onderweg en kunnen reststromen gebruikt worden als bijvoorbeeld veevoer.

Inspireren

Biologisch telen is voor ons heel gewoon. Graag delen we met klanten, consumenten, beleidsmakers, studenten, scholieren, oftewel iedereen, de visie en passie achter onze teeltmethode. Hiervoor laten we in het klein zien, wat we in het groot doen. Samen kijken, praten, voelen, ruiken en vooral proeven zijn voor ons de manieren om uit te leggen waarom biologische teelt alles behalve ingewikkeld is en mooie, gezonde, betaalbare en vooral lekkere groenten kan verzorgen. Kijk voor inspiratiemogelijkheden op www.debelevingzeewolde.nl.

Het team van Bio Brass

 • Ludo Heijn
  Ludo Heijn Installaties & Techniek
 • Robert Helder
  Robert Helder Commercie
 • David Feenstra
  David Feenstra Kwaliteit
 • Mark Bliekendaal
  Mark Bliekendaal Orderafwikkeling
 • Annelies Galenkamp
  Annelies Galenkamp Administratie
 • Jan David Meuleman
  Jan David Meuleman Director Operations
 • Wouter Dijkhuis
  Wouter Dijkhuis Teelt & Oogst
 • Gerjan Snippe
  Gerjan Snippe Directie & Acquisitie

Eigen teelt en korte keten als basis voor succes